MyRadioOnline.ro

Image
Image

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității

Economice Prahova derulează, miercuri dimineață, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, 15 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

 

Descinderile au loc la adrese din București și din județele Prahova, Mehedinți, Galați și Ilfov.

Anchetatorii susțin că, “în perioada anilor 2011-2017, persoanele bănuite au desfășurat activități economice cu materiale de construcții, deșeuri  metalice și prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidență contabilă și declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni comerciale reale, de la agenți economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat”, după cum detaliază reprezentanții IJP Prahova.

Prejudiciul creat la acest moment este de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit și TVA de plată.

Acțiunile din această dimineață se derulează cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și Mehedinți și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ’’ Matei Basarab’’ Ploiești.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/15-perchezi%C8%9Bii%2C-miercuri%2C-%C3%AEntr-un-dosar-de-evaziune-fiscal%C4%83-prejudiciu-de-peste-700-000-de-lei.html