MyRadioOnline.ro

Image
Image

DIICOT Ploiești a anunțat, luni,

că a trimis în judecată un dosar de corupție care vizează doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În aceeași cauză figurează ca inculpați și persoane fizice. Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată, printre cei acuzați se numără cântăreața Lidia Buble.

 

Potrivit procurorilor, faptele s-ar fi petrecut în luna februarie.

“Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină”, detaliază anchetatorii.

DIICOT: “Suma a fost remisă de către o inculpată cu scopul de a nu fi testată cu etilotest și de a nu fi sancționată pentru că nu avea declarație”

Potrivit procurorilor, “suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ.

De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie”.

Dosarul se judecă la București

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București, a anunțat DIICOT. Pe portalul instanțelor de judecată, pe lista inculpaților figurează cântăreața Lidia Buble.  Instanța nu a anunțat, deocamdată, primul termen în acest dosar.

 

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/diicot-ploie%C8%99ti-a-trimis-o-%C3%AEn-judecat%C4%83-pe-lidia-buble%2C-pentru-luare-de-mit%C4%83.html