MyRadioOnline.ro

Image
Image

Poliţia Prahova a deschis un

dosar penal, în comuna Podenii Noi, după ce a surprins un camion care transporta pietriş fără forme legale, existând suspiciunea că acesta era excavat ilegal din albia râului Matiţa. Balastiera din zonă este deţinută, din câte se pare, de familia primarului din localitate.

O persoană care figurează ca având adresa în comuna prahoveană Podenii Noi a publicat duminică pe reţelele de socializare mai multe fotografii de la un control al Poliţiei, precizând că firma primarului din localitate ar fi fost prinsă în timp ce fura pietriş. Informaţia se confirmă parţial, în sensul că Poliţia a efectuat sâmbătă un control în zonă şi a oprit o autoutilitară care transporta nisip şi pietriş fără forme legale. Firma nu este a primarului, de fapt legea nici nu-i permite unui primar să controleze, în acte cel puţin, o societate comercială pe durata mandatului, însă nici nu este a vreunui străin. Potrivit unor surse, societatea respectivă îi aparţine fratelui edilului. De altfel, Mihai Alionte, controversatul primar din Podenii Noi, nu a ascuns că familia sa are o balastieră. Încă de la prima apariţie publică notabilă, făcută într-o conferinţă de presă la sediul PNL Prahova înaintea alegerilor locale din 2012, când a apărut bandajat la cap, el povestea că fusese agresat, în curtea societăţii respective, de către nişte indivizi necunoscuţi şi-l acuza pe contracandidatul său de la acea vreme că i-ar fi trimis. Revenind la zilele noastre, societatea care se ocupă de excavarea agregatelor e acuzată de localnici că lucrează fără a avea toate avizele sau autorizaţiile necesare.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru executarea de activități miniere fără permis

Într-un răspuns oficial transmis redacţiei "Telegrama", Poliţia Prahova confirmă că a primit o sesizare şi că a efectuat sâmbătă o acţiune în satul Popeşti din comuna Podenii Noi, în urma căreia a surprins un camion care transporta agregate fără a avea documentele însoţitoare necesare, dar nici poliţiă RCA.

"La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Urlați au fost sesizați cu privire la faptul că de pe prundul râului Matița din satul Popești, mai multe utilaje executau activități de excavare de pietriș și nisip. În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, fiind identificată o autoutitară care transporta nisip și pietriș, fără a deține un aviz de însoțire sau documente de proveniență a agregatelor minerale", a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova.

"Față de proprietarul autoutilitarei a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.132/2017, pentru lipsă poliță RCA, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată conducătorul autoturismului a fost sancționat conform OUG 195/2002, pentru neasigurarea încărcăturii care se putea împrăștia în timpul deplasării. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență", se mai arată în informarea oficială.

De menţionat că nici primarul nici fratele acestuia nu erau de faţă la momentul controlului.

Mihai Alionte a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe incidente controversate. Dincolo de conferinţa pe care a susţinut-o bandajat la cap, el a fost acuzat că, odată ajuns în funcţie, a bătut un poliţist local, dar a apărut în presă şi pentru faptul că ţinea în biroul de la Primărie un tablou mare cu Nicolae Ceauşescu. La nivel politic, acesta a câştigat două mandate de primar din partea PNL, în 2012 şi 2016, iar la alegerile de anul trecut l-a obţinut pe al treilea, după ce a candidat din partea PPU(sl).

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/dosar-penal-pentru-excav%C4%83ri-ilegale-ar-fi-vizat%C4%83-firma-familiei-unui-primar-din-prahova.html

Most Read