MyRadioOnline.ro

Echipajele ISU Prahova au avut o intervenție extrem de dificilă, marți seară, pentru salvarea unui copil de 10 ani care căzuse în apă, la fostul baraj de la ISU Prahova.

Intervenția unui paramedic SMURD, primul salvator care a ajuns la locul evenimentului, și a unui sătean care a sărit în apă fără să stea pe gânduri, au făcut diferența între viață și moarte.

 

“Salvatorii trec prin situații extrem de dificile, punându-și de cele mai multe ori propria viață în pericol în scopul de a salva un suflet.

Asta a demonstrat plt. maj. Vasile Cuza, colegul nostru paramedic pe ambulanţa SMURD, cel care a intervenit primul pentru a salva viaţa unui băieţel de 10 ani care a căzut aseară în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii.

El însuşi tată a doi copii (un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 2,8 ani) Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul înaintea celorlalţi colegi la locul intervenţiei, şi-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului”, au scris reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență despre salvatorul din Prahova.

„Îndată ce am primit nota de anunţare pe tabletă, am plecat spre locul intervenţiei. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 şi am aflat locaţia exactă. Când am ajuns acolo l-am văzut pe copil agăţat de o creangă şi disperat cerea ajutorul. M-am dezbrăcat şi am sărit imediat după el. Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval. De pe mal, un sătean a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire. Între timp au venit colegii, am ieşit din apă şi am legat două corzi între ele şi de una m-am legat şi eu şi aşa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă şi colegii ne-au tras pe toţi trei la mal”, a povestit plt. maj.  Vasile Cuza.

Acesta a mărturisit că ar repeta oricând gestul, chiar dacă operaţiunea de salvare a fost una dificilă, din cauza debitului foarte mare de apă strâns în urma precipitaţiilor abundente. 

Sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

 

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/plt-maj-vasile-cuza-este-paramedicul-smurd-care-%C8%99i-a-riscat-propria-via%C8%9B%C4%83-pentru-a-l-salva-pe-b%C4%83iatul-de-10-ani-c%C4%83zut-%C3%AEn-apele-%C3%AEnvolburate%2C-la-un-fost-baraj-din-prahova.html

Most Read