Echipa de baschet fete „U14” a CSM Ploieşti debutează astăzi în Turneul final al campionatului pe terenurile de la Parcul Municipal Ploieşti Vest. După abandonul bucureştencelor de la BC Slam

cele şapte echipe de la această categorie de vârstă au fost împărţite în două grupe. Sportivele de Loredana Munteanu şi Corina Savu vor juca, în ordine, cu ACS Rookies Oradea, ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti şi ACS Dan Dacian Bucureşti. În Grupa A, se întâlnesc CS Olimpia Bucureşti,  ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi CSŞ Craiova.

Câştigătoarele grupelor vor juca finala mare a campionatului, iar echipele de pe locurile 2 se vor confrunta pentru medalia de bronz. Conform regulamentului, se va disputa şi meciul pentru locurile 5-6.CSM Ploieşti debutează joi dimineaţă, de la ora 8.45, pe Terenul 1, în compania celor de la ACS Rookies Oradea, urmând, apoi, vineri şi sâmbătă, de la aceeaşi oră, 11.15, şi pe acelaşi Teren 3, jocurile cu ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti, respectiv ACS Dan Dacian Bucureşti. Desfăşurându-se pe Terenul 1, meciul de mâine va putea fi urmărit „în direct” pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet. Accesul spectatorilor la meciuri este interzis.

Lotul de jucătoare pe care Loredana Munteanu şi Corina Savu se bazează la turneul final este următorul: Daria Iordăchescu, Karina Munteanu, Agnes Zane, Andreea Dumitru, Daria Tănase, Olivia Sandu, Ioana Savu, Alexia Dedu, Alexia Apostolache, Natalia Bărăscu, Daria Trican şi Cristina Grigore.

Înaintea startului în turneul ploieştean, antrenoarea echipei CSM, Loredana Munteanu, ne-a declarat: „Cel mai mult mă bucur că Federaţia Română de Baschet a găsit o soluţie pentru a organiza aceste turnee finale, iar fetele au posibilitatea să încheie sezonul pe teren, chiar şi după mai multe luni în care nu s-au putut antrena în condiţii normale. Şanse au toate echipele, pentru că aşa este la orice turneu final, apar surprize, aşa că eu nu-mi doresc decât să nu avem parte de accidentări şi să ne bucurăm de baschet”. După ce, în intervalul 7-10 septembrie, s-au stabilit campioanele de la U15 (feminin şi masculin) şi U20 masculin, iar în perioada 12-15 septembrie s-au decernat laurii la U13 (feminin şi masculin) şi U16 feminin, în zilele următoare, vom afla, pe lângă U14 feminin, campioanele de la U14 masculin şi U18 masculin.

 Turneele de la Ploieşti sunt organizate de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/sport/baschet/echipa-de-baschet-u14-a-csm-ploie%C5%9Fti-debuteaz%C4%83-la-turneul-final.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All