Autorităţile anunţă că vor propune o prelungire a contractului prin care Petrolul Ploieşti a primit mărcile oficiale de la Primărie, care altminteri ar urma să expire de drept, ca urmare a

neîndeplinirii de către club a obiectivelor de performanţă agreate. Toate taberele politice din Consiliul Local par de acord cu ideea, singura diferenţă fiind legată de soluţia juridică propriu-zisă.

În timpul şedinţei de joi a forului legislativ ploieştean, consilierul PNL Gheorghe Sârbu le-a sugerat colegilor iniţierea unui proiect de hotărâre prin care clubul de fotbal să mai primească o păsuire privind obiectivul de promovare în Liga 1 asumat în momentul în care a preluat mărcile oficiale. Consilierul îşi prezentase şi înainte de şedinţă ideea. "Imediat ce se termină campionatul, trebuie să luăm o decizie urgentă, pentru că hotărârea de Consiliu Local prin care am cedat mărcile către club va ajunge să îşi producă efecteşe. Eu propun un act adiţional de prelungire a înţelegerii, pe un an, maxim doi, cu respectarea unor noi criterii de performanţă, care să includă promovarea în Liga 1, pentru primul an, respectiv clasarea în primele opt locuri în anul următor", a declarat consilierul local pentru "Telegrama".

La rândul său, consilierul social-democrat George Botez a anunţat că lucrează la un proiect de hotărâre, care vizează tot menţinerea mărcilor la clubul din Liga 2 - care a fost creat de suporteri şi care le-a folosit în ultimii ani - dar care are o abordare uşor diferită, bazându-se pe invocarea clauzei contractuale privind forţa majoră. Din calitatea de membru în consiliul de coordonare de la CSM Ploieşti, consilierul Botez a mai anunţat că va insista să nu se mai creeze echipa de fotbal pentru seniori la nivelul Clubului Sportiv Municipal, pentru a elimina orice speculaţie privind o posibilă "clonă", adică o eventuală intenţie ascunsă de transmitere a mărcilor către alt club decât cel de acum. "În momentul în care s-a pus problema acordării licenţei pentru mărcile respective, toţi de aici am stabilit că marca trebuie să fie însoţită de nişte rezultate care să genereze performanţă. Pe noi ne interesa ca ploieştenii să aibă fotbal. În proiectul pe care l-am făcut public aseară am spus că, în opinia mea, din cauză de COVID, au jucat aşa cum au jucat. Din punctul meu de vedere, ca avocat, este un caz de forţă majoră. A nu continua sau a lua marca de unde este acum este după părerea mea o greşeală capitală. Nu ştiu dacă o să rezonez cu dumneavoastră la a prelungi termenul de patru ani. La ce rezonez este să înlăturăm acea cerinţă de performanţă care nu a fost îndeplinită, în aşa fel încât, la anul, această echipă, bine condusă, cu sprijinul suporterilor şi al tuturor factorilor care au dreptul să se implice acolo, să ajungă în Liga 1", a declarat consilierul PSD.

Pentru cine nu e familiarizat cu discuţiile despre mărci, însemnele oficiale au ajuns în patrimoniul Primăriei Ploieşti în mandatul 2008-2012, când au fost cedate de fosta conducere de la FSLI. La nişte ani distanţă, după ce clubul condus de Capră a intrat în faliment, municipalitatea s-a trezit că deţine nişte mărci care ţinute la sertar ar fi devenit inutile, aşa că le-a oferit către asociaţia sportivă care, cu aportul suporterilor şi fostelor glorii, tocmai se înfiinţase în liga a patra, cu condiţia respectării unor criterii de performanţă. Despre aceste criterii se discută acum, pentru că ele vizau promovarea până în 2020 în primul eşalon, lucru care tocmai a fost ratat.

Most Read