Minicampionatul celor șase echipe calificate pentru lupta de promovare în prima ligă a început la Turnu Măgurele în disputa gazdelor cu FC Argeș. Petrolul trebuia să meargă la Arad, pentru

derby-ul cu UTA, cea mai atractivă partidă din programul primei runde. Meciul a fost amânat din cauza unor evenimente nedorite traversate de trupa ploieșteană.

Șase jucători depistați pozitiv!

A patra testare pentru COVID 19, obligatorie înaintea startului oficial în play-off aducea, într-o primă fază, o situație alarmantă în tabăra ploieșteană. Șase jucători și un membru al staff-ului administrativ erau declarați pozitivi stârnind un adevărat cutremur în fotbalul românesc. FRF a anulat, imediat, ca o primă măsură de precauție, jocul de debut al Petrolului, cel cu UTA, pentru o dată ulterioară.

Alarmă confirmată

Oficialii clubului ploieștean au comandat, imediat după aflarea rezultatelor pozitive în cazul celor șase jucători, un alt set de analize. Prima variantă a fost, din păcate, confirmată în numele tuturor celor descoperiți pozitiv la primul test. S-a intrat în izolare, până marți, când un alt test ar urma să ofere mai multe date legate de situația delicată pe care o traversează, la acest moment, gruparea antrenată de Costel Enache. Federația Română de Fotbal urmărește cu atenție derularea evenimentelor din cadrul clubului ploieștean amintind, în acest context, și faptul că partidele amânate ar trebui disputate până la 1 august!

 

Suporterii cer lămuriri

 

Fanii Petrolului urmăresc, la rândul lor, cu atenție derularea ostilităților în această perioadă delicată traversată de club. Maniera în care formația ploieșteană gestionează situația a adus destule nemulțumiri în rândul suporterilor în special din cauza lipsei unor date clare legate de starea de lucruri din lot. ”Ce se întâmplă la clubul nostru în această perioadă este peste puterea noastră de a înțelege și a accepta! Cum este posibil ca dintre toate cluburile cu care ne luptăm la promovare, Petrolul să ajungă un focar de coronavirus?
Probabil mulți consideră că este inadmisibil ca tocmai acolo unde vorbim de toate condițiile necesare pentru performanță să apară acest virus!
Totuși, totul este posibil acolo unde la conducere este o echipă lipsită de profesioniști, fără aptitudini de conducători!
S-a dovedit din nou că nu au știut cum să gestioneze activitatea din cadrul clubului, mai ales acum, în plină pandemie!

Ținând cont de faptul că până în prezent nu există o poziție oficială a FC Petrolul Ploiești, poziție așteptată de toată suflarea petrolistă, ne face să ne punem foarte multe întrebări.
De unde va avea clubul 100.000 de lei să plătească amenda ?Oare câte se puteau face cu acești bani atât la club cât și la academie? Ce ”surprize” ne mai pregătește partenerul finanțator în viitorul apropiat?

Nu ar fi de mirare ca și de această dată, într-un posibil comunicat de presă, conducerea clubului să scoată vinovat publicul, așa cum o face de fiecare dată.
Tot timpul s-au plâns de presiune, pe când noi nu doream decât un singur lucru: PROFESIONALISM!
Iată că din nou ”așa zisa noastră presiune” s-a dovedit a fi îndreptățită!
Să vă fie rușine, stimați conducători! Ați confundat Petrolul cu un club de amatori! Numai suferință și tristețe ați produs la clubul nostru drag, pentru care am luptat din greu să îl ținem în viață!
PS: Peluza I Ilie Oană solicită ca de îndată oficialii clubului să prezinte situația de la FC Petrolul Ploiești și să anunțe ce se va întâmpla în viitorul apropiat”, se arată în comunicatul Peluzei 1 Ilie Oană.

 

 

 

 

Verdict nefavorabil la TAS

Clubul arădean UTA a primit, cu o zi înaintea preconizatei dispute cu Petrolul, rezultatul memoriului depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Gruparea care conduce în clasamentul primei ligi amenda gestul FRF de a înjumăți punctele în cazul celor șase echipe implicate în lupta pentru promovare și aștepta o reparație în acest caz. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a menținut decizia oficială a FRF. ”Vă informăm că apelul înaintat de clubul UTA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în ceea ce privește hotărârea de a înjumătăți punctele în play-off-ul Ligii a II-a, a fost respins. Astfel, sunt validate hotărârile Comitetului Executiv de Urgență din 14 mai 2020 și Comitetului Executiv din 27 mai 2020.

Motivarea deciziei o vom primi săptămâna viitoare”, se arată în comunicatul emis de clubul arădean după aflarea verdictului. ”S-ar putea crea un precedent periculos. De acum orice Federație sportivă, nu doar fotbalistică, poate decide orice în cazuri pe care le consideră ea ca fiind speciale. Dacă aceasta e noua normalitate, de validare a unui asemenea raționament, ce putem face noi, cum ne putem opune? Altfel, cum am mai spus-o și cu alte ocazii, eu și băieții am stabilit încă din prima zi a pregătirii că trebuie să ne pregătim pentru situația dată și să transformăm cele 25 de puncte în promovare. Eu zic că suntem pregătiți să intrăm pe teren și să ne luptăm pentru fiecare minge, pentru fiecare punct”, a comentat, pe acestă temă, antrenorul liderului, Laszlo Balint.

 

 

 

 

Bilete viturale pentru meciul cu Rapid

 

Oficialii clubului ploieștean intraseră deja bine în pregătirea primei apariții a echipei galben-albastre pe arena Ilie Oană. Jocul cu Rapid, programat sâmbătă, 11 iulie, la o oră de maximă audiență, 20.00, era considerat un eveniment major chiar dacă disputa dintre cele două legendare formații nu putea fi urmărită, din tribune, de fanii respectivelor formații. Petrolul a pus în vânzare bilete online, la prețul de șase lei, iar pentru abonați chiar tichete de colecție de găsit la magazinul oficial al clubului. În primele zile ale acestei săptămâni se va decide dacă ”găzarii” pot fi pe teren sâmbătă seara.

Turris a remizat cu FC Argeș

 

Primul meci al turneului de promovare în prima ligă s-a desfășurat la Turnu Măgurele între Turris și FC Argeș. Cele două echipe, despărțite de un punct în clasament înaintea meciului, au oferit o dispută echilibrată încheiată fără gol. Argeșul a evoluat, întreag repriză secundă, cu un om mai puțin după eliminarea lui Andrei Panait din minutul 48. Prima etapă din play-off se închide la Mioveni, mâine seară, de la ora 20.00 cu partida dintre CS din localitate și Rapid București.  

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/sport/fotbal/startul-petrolului,-oprit-de-covid-19.html

Most Read