Data pentru alegeri locale în 2020 ar putea fi stabilită pe 14 iunie, a anunţat premierul interimar, Ludovic Orban, care a argumentat că 24 mai ar fi cealaltă variantă, însă

un pic prea din scurt, în timp ce 31 mai şi 7 iunie nu sunt luate în cacul din raţiuni religioase.

"Ar fi o impietate față de creștini să stabilim data alegerilor pe 31 mai și pe 1 iunie, în preajma Rusaliilor. Ca atare, cel mai probabil, alegerile vor fi în jurul datei de 14, maxim 21 (iunie – n.r.), plecând și de la jurămintele depuse de autoritățile locale, care de regulă au fost depuse după 20 iunie 2016. Deci dacă sunt alegeri în data de 14 mi se pare o dată super rezonabilă. În iunie. În mai nu putem organiza decât pe 24 mai. Sigur că eu m-aș bucura să organizăm în 24 mai, pentru că aniversăm 145 de ani de la înființarea PNL”, a declarat premierul interimar, citat de Mediafax.

 

În acest an, românii aleg primarii, consilierii locali, preşedinţii consiliilor judeţene şi consilierii judeţeni. Ceva mai spre finalul anului e termenul pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor, însă reprezentanţii mai multor partide fac tot posibilul pentru declanşarea alegerilor anticipate, sugerând chiar ca parlamentarele să se ţine odată cu localele, deşi sunt specialişti în drept constituţional care au argumentat că această suprapunere nu este normală.

 
Image
Image
Image
Image

Most Read