MyRadioOnline.ro

Petrolul a rămas pe teren propriu după eșecul neanunțat cu trupa din Chiajna.  

”Lupii galbeni” au avut o săptămână la dispoziție pentru a repara greșelile din precedenta partidă de

pe Ilie Oană, 0-1 cu ilfovenii de la Concordia Chiajna. Pe fondul marilor nemulțumiri legate de un nou sezon ratat a venit revederea cu trupa din Buzău care nu a avut, nici ea, un campionat prea fructuos.

În sezonul regulat a fost remiză

Risipitori pe teren propriu unde au cedat, cu regularitate, puncte, petroliștii terminau la egalitate, 1-1, în sezonul regulat, cu echipa buzoiană într-o partidă disputată pe Ilie Oană. Tucaliuc, din penalty, puncta pentru formația antrenată de Ilie Stan, în timp ce pentru galben-albaștrii apărea pe lista marcatorilor Vasile Buhăescu. Acum, jocul conta, în primul rând, pentru buzoienii care nu risipiseră, total, la ora jocului, emoțiile legate de menținerea echipei în eșalonul secund.

Buzăul, din nou o nucă tare

Scenariile jocurilor precedente s-a repetat, fidel, şi cu buzoienii antrenaţi de Ilie Stan. Petrolul a început convingător, ca şi în partida cu Chiajna, cu ocazii uriașe semnate de Bratu (24), Vajushi (26), Buhăescu (28), Țicu (29) și Arnăutu (32). Pe măsura trecerii timpului de joc elanul s-a stins, tradițional în ultimul timp, şi a făcut loc golului buzoian. VÂRTEJ (38) a speculat o nesincronizare defensivă generală, cu Raul Avram în prim plan, deschizând scorul care a rămas pe tabela de marcaj până pe final de joc. SAIM TUDOR, în prelungiri, a adus o palidă alinare ploieștenilor cu golul care a păstrat un punct în contul Petrolului. Buzăul s-a dovedit a fi, din nou, o nucă tare, ca şi în sezonul regulat unde partida dintre cele două echipe s-a terminat, de asemenea, la egalitate, cu acelaşi scor.

Grigore a văzut partea bună

Octavian Grigore nu reuşeşte nici el să gestioneze situaţia la echipa petrolistă deşi părea omul potrivit după primele două sale victorii în startul noului mandat. ”Nu este o problemă numai la jocurile de acasă. Suntem într-o perioadă în care obiectivul nu a fost îndeplinit. Obiectivul era calificarea în play-off și toate astea s-au regăsit în activitatea lor de zi cu zi, plus randamentul pe care îl au la joc. Însă, îmbucurător este că nu au renunțat, că au jucat până la capăt și am reușit să înscriem pe final de joc. Cred că lipsa de concentrare în anumite momente ne aduce în situația de a nu înscrie mai devreme și de a ne asigura un avantaj cel puțin la pauza jocului”, a punctat, după joc, tehnicianul Petrolului.

Săptămână în deplasare

Petrolul va parcurge pe drumuri săptămâna care urmează. Vine, mai întâi, deplasarea la Târgu Jiu pentru restanţa cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu care are loc miercuri, de la ora 17.00. Duminică, la Slobozia, de la ora 12.30, ”lupii galbeni” joacă în compania Unirii Slobozia într-o partidă extrem de importantă pentru formaţia antrenată de Adrian Mihalcea care a stat în etapa de la finalul săptămânii trecute.

Un singur joc acasă

Petrolul se mută pentru ultimele partide din acest final de sezon în deplasare. Vine, mai întâi, vizita la Târgu Jiu pentru restanța cu Viitorul Pandurii urmată, duminică, de jocul de la Slobozia cu Unirea. Până la ora ultimului meci din acest campionat, cel cu Aerostar Bacău, de pe Ilie Oană, petroliștii vor avea și o pauză în etapa cu numărul VI. În tot acest interval se dezbate, minuțios, situația actuală a echipei și perspectiva legată de noul sezon. Conducere, antrenor, sau jucători, nimeni nu pare a fi sigur, la acest moment, de statutul viitor la o echipă care a dezamăgit, din nou, și în acest sezon. Lucru care, din păcate, a devenit o obișnuință...

Petrolul visează la Mutu şi Chivu, Ilie Stan este interesat

Conducerea Petrolului analizează atent detaliile care trebuie puse la punct în perspectiva viitorului sezon. Au apărut şi variante de antrenori de mare impact la capitolul imagine, precum Adrian Mutu sau Cristian Chivu considerate, aproape la unison, drept zvonuri fanteziste. În schimb, mai aproape de realitate ar fi variante precum Cristian Pustai sau Ilie Stan. Ultimul, chiar adversarul de la finalul săptămânii trecute, s-a arătat chiar interesat de posibilitatea de a antrena Petrolul.  „Eu am contract până la sfârşitul campionatului, iar apoi voi lua cea mai bună decizie pentru mine. Mi-ar plăcea să conduc Petrolul Ploieşti, o echipă cu suporteri, cu tradiţie, cu însemnătate în fotbalul românesc” , a punctat Ilie Stan după încheierea partidei de pe arena Ilie Oană.

Viitorul Pandurii a câștigat clar la Bacău

Rezultatele din Grupa B a play-off-ului, unde evoluează și Petrolul, au fost cele scontate în etapa a IV-a. Viitorul Pandurii Târgu Jiu, adversarul de miercuri al lupilor galbeni, s-a impus clar, la scor, 5-1, la Bacău, în fața retrogradatei Aerostar. Lucrurile par deja lămurite în zona din față a grupei lăsând ațintite toate privirile către lupta pentru evitarea retrogradării. Situația este complicată pentru Unirea Slobozia și CSM Reșița care luptă la baionetă pentru evitarea celui de al doilea loc direct retrogradabil. Distanța dintre cele două formații este, acum, de un punct în favoarea reșițenilor care au câștigat, 2-0, cu Concordia Chiajna într-un joc de totul sau nimic pentru trupa antrenată de Adrian Falub. În etapa următoare reșițenii merg la Târgu Jiu, pentru partida cu Viitorul Pandurii, în timp ce Unirea Slobozia primește replica Petrolului. Ar putea deveni decisivă, în acest context, partida din ultima etapă în care Unirea Slobozia joacă, pe teren propriu, cu reșițenii.

FC Petrolul Ploiești – Gloria Buzău 1-1 (0-1)

Stadion: Ilie Oană. Marcatori: Saim Tudor (90+1)/Vîrtej (38).

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Mondragon, Meijers, Țicu (87 Manolache) – Bratu (69 Constantinescu), Nir Lax (77 Ekollo), Roige (cpt) (87 Moise), Vajushi – Arnăutu, Buhăescu (77 Saim Tudor). Antrenor: Octavian Grigore.

Gloria: Stoian – Pârvulescu, Vârtej, Ghinga, Perju – Balgiu, Anton – Roșu (69 Iurcu), C. Petre (cpt) (63Andronic), Tucaliuc (63 Nedelea) – Cr. Ciobanu. Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Robert Avram (Pitești) – Doru Zamfir (Slatina) și Marin Nicușor (Suseni-Argeș).

Observatori FRF: Horațiu Stănescu (Craiova) și Ionel Popa (Pașcani).

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/sport/fotbal/punct-venit-t%C3%A2rziu-petrolul-ploie%C8%99ti-scm-gloria-buz%C4%83u-1-1.html

Most Read