Modificările aduse Legii educației, care așteaptă să fie promulgate de președinteleKlaus Iohannis, prevăd, printre altele, eliminarea articolului care stabilea că "o persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași

instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate succesive, complete". Articolul este redus la sintagma "durata mandatului de rector este de patru ani".

Studenții și-au xprimat deja nemulțumirea cu privire la aceste noi reglementări. “Amendarea art. 213 alin. (7) din Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale, eliminarea dispozițiilor care fac referire la faptul că «o persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate complete, succesive» și eliminarea în totalitate a acestor prevederi pecetluiește în mod vădit democrația universitară și principiile pe care universitățile din țară și le asumă. Astfel, această arogare a unei funcții de conducere fundamentală pentru instituțiile de învățământ superior pe durată nelimitată direcționează unilateral educația spre totalitarism universitar”, se arată într-un comunicat transmis de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Reprezentanții studenților i-au solicitat președintelui României să nu promulge actul normativ sub forma actuală și să formuleze o cerere de reexaminare a acestui act normativ pe care să o înainteze Parlamentului României.

Image
Image
Image
Image


Calendarul zilei

Calendarul zilei de 18 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 17 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 16 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 15 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 14 februarie
Read more ...

www.RomaniaRadio.ro

radio.org.ro/

Internet Radio