Aprobarea acordului de BREXIT cu Uniunea Europeană de către Parlamentul Britanic își va produce în următoarea perioadă efectele în plan economic. În același timp, din sectorul educațional din Marea Britanie,

universitățile și alte instituții de învățământ transmit mesaje optimiste legate de traseul celor care studiază în UK sau urmează să studieze acolo. Informațiile se referă, însă, doar la anul în curs, precizează specialiștii de la IntegralEdu. În acest moment, nimeni nu știe cum vor evolua lucrurile în acest domeniu, din 2021 încolo.

"Până în prezent situația este neschimbată în zona educațională. Datele oficiale publicate recent în Marea Britanie arată chiar că numărul aplicațiilor pentru studii este 2.750, față de 2800 în 2019 și 2540 în 2018. Chiar dacă în ușoară scădere, tot sunt mai multe aplicații înregistrate față de 2018. De altfel, după anunțarea oficială a BREXIT-ului, peste 40 de instituții din învățământ și cercetare din UE și Marea Britanie au semnat un document public prin care se reiterează mesaje privind colaborarea și continuarea proiectelor din educație și cercetare și după momentul BREXIT", au arătat consultații IntegralEdu.

Aceștia oferă câteva sfaturi, valabile în 2020, pentru cei care sunt în continuare interesați de studii în Marea Britanie.

  1. Răspunde ferm la întrebarea “Vreau să studiez cu adevărat în Marea Britanie?”. Multe din opțiunile prezente în sistemul din Marea Britanie se pot găsi și la alte universități din Europa. În calitate de părinte, începeți prin a afla cât mai multe detalii legate de domeniul spre care s-ar îndrepta copilul, în funcție de ce-i place să facă. Dacă vă este greu să identificați un domeniu, puteți evalua situația cu un test de orientare profesională. Pe lângă aceasta trebui să înțelegeți concret ce implică studierea unui anumit domeniu, la o anumită universitate, cum se desfășoară studiile, ce opțiuni de cazare există, cum este viața în cadrul campusului universitar, discutați cu studenți deja înscriși la acele universități.
  2. Apelați la un consultant educațional pentru procesul de documentare și îndrumare. Aceștia sunt profesioniști care dețin cele mai noi informații din zona educațională internațională și sunt relaționați cu universități din toată lumea. Veți scuti timp, incertitudini și veți putea identifica un traseu educațional valabil pentru copil, fie că vorbim despre studiile în Marea Britanie sau altă țară.
  3. Evaluați opțiunile de finanțare a studiilor. Fie că vorbim despre fonduri proprii, împrumuturi sau burse, trebuie știut că un cost trebuie calculat pe toată perioada studiilor, având în vedere inclusiv cheltuielile personale și cele cu cazarea și masa. Dacă vorbim strict despre Marea Britanie, doar taxele de studiu se ridică la aproximativ 9250 lire pe an, dar există și împrumuturi ce acoperă această taxă de studiu, urmând ca tânărul absolvent să înceapă rambursarea acestui împrumut doar după momentul absolvirii, după ce se angajează și după ce depășește un anumit prag de venit. În contextul BREXIT, cel puțin în acest an, condițiile de acordare rămân neschimbate.
  4. Nu este prea târziu pentru a aplica la studii pentru anul în curs.Chiar dacă majoritatea universităților au avut deadline pentru aplicații pe 15 ianuarie, sunt multe care mai au locuri libere sau suplimentări pe ultima sută de metri. Multe din universitățile din Marea Britanie își reconfigurează ofertele educaționale, acordarea burselor, în funcție de noul context politic. Din acest motiv este esențial contactul direct cu acestea la târgurile educaționale care se organizează la sfârșitul lunii februarie, unde vor fi prezente și universități din Marea Britanie cu oferte de ultim moment.
  5. Decizia de studia în Marea Britanie trebuie luată acum. Este foarte posibil ca sistemul să se schimbe în următorii ani, însă pentru cei admiși la studii în 2020, fie că vorbim de programe de studiu, împrumuturi sau burse, lucrurile vor rămâne neschimbate pentru anul în curs. Astfel, decizia legată de studiile în Marea Britanie trebuie să fie fermă și trebuie luată cât mai repede, pentru a accesa facilitățile prezente.

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional pentru studii în străinătate și pentru programele Work and Travel în SUA, cu birouri de consultanță în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 27 de ani în oferirea de informații elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume. IntegralEdu organizează cele mai mari târguri de consultanta educațională pentru studii în străinătate în cadrul cărora elevii, studenții și părinții acestora au ocazia să întâlnească reprezentanți unor scoli și universități de prestigiu din întreaga lume. Pentru mai multe informații puteți accesa www.Integraledu.ro, www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro.

 

Image
Image
Image
Image


Calendarul zilei

Calendarul zilei de 18 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 17 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 16 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 15 februarie
Read more ...
Calendarul zilei de 14 februarie
Read more ...

www.RomaniaRadio.ro

radio.org.ro/

Internet Radio