Probabil că nu ai petrecut mult timp gândindu-te la conducta de scurgere de la chiuveta din baie ori bucătărie. Este unul dintre acele elemente care își face treaba și la

care nu te gândești că s-ar putea defecta vreodată. Însă, niciodată nu știi când aceasta se poate înfunda, apa poate refula și baia (bucătăria) ta poate deveni un coșmar. Chiar dacă nu ai atins vreodată o țeavă în viața ta, poți repara și înlocui conductele de scurgere fără niciun fel de antrenament sau pregătire. 

Țevile de scurgere care picură - cum să le repari?

  1. Folosește o lanternă puternică. Dă drumul la apă și verifică țevile aflate sub blatul de chiuvetă. Cu un prosop de hârtie, verifică fiecare îmbinare și constată dacă se udă sau nu hârtia. 
  1. Inspectează cu atenție zona de scurgere pentru a determina dacă îmbinarea este slăbită și provoacă pierderea apei. Strânge cuplajele libere ale robineților cu un patent pentru a elimina scurgerea apei. În cazul în care cuplajul pare să fie fixat, dar scurgerea continuă, deșurubează cuplajul pentru a verifica garnitura. Curăță firele de pânză de pe îmbinare și schimbă-le, dacă e cazul. Înlocuiește garniturile vechi înainte de înfiletare.
  1. Desfă piulița care fixează bateria pe chiuvetă. Folosește o cheie potrivită pentru a desface fileturile încăpățânate. Cu un patent și puțină forță, vei reuși să desfaci bateria și poți verifica țevile care sunt conectate la ea. 
  1. După ce ai desfăcut bateria, verifică garnitura mare care se află între chiuvetă și baterie și vezi dacă este distrusă. Curăță cu apă caldă și o soluție dezinfectantă înainte de a remonta bateria. 
  1. Fă același lucru și pentru partea țevii de scurgere, care se duce în perete - poți demonta și verifica îmbinările, garniturile, pentru a verifica sursa scurgerii. Nu îți fie teamă - nu vei deteriora nimic dacă nu folosești forță. În cazul în care aceste verificări nu dau roade, va trebui să înlocuiești țeava.

Pentru a înlocui țeava de scurgere

  1. Oprește apa și curăță zona de sub chiuvetă pentru a înlocui conductele de scurgere curente. Ar fi de ajutor să ai la îndemână o lanternă și o găleată în care să se poată colecta apa sau eventualele scurgeri. 
  1. Îndepărtează cuplajul de la scurgere (chiuvetă și perete). Folosește un patent doar în cazul în care ai de a face cu fileturi mai strânse, însă niciodată nu folosi un patent pe un plastic!
  1. Curăță firele și reziduurile pe care le găsești la îmbinări și ai grijă să nu fie nici o urmă de rugină, deoarece poate deteriora țeava nouă pe care o vei instala. 
  1. Instalează noua țeavă, alegând dintre cele pe care le vezi aici, introducând garniturile și înfiletând șaibele acolo unde este necesar - strânge cuplajele pe ambele capete și fixează bine. Dă drumul la apă și verifică dacă există vreo scurgere înainte de a scoate găleata de sub chiuvetă. 

Lucruri de care vei avea nevoie

-Găleată

-Cheie sau clește

-Perie rigidă

-Pânză curată

-Prosoape de hârtie

-Țevi de oțel sau PVC

-Lanternă

Concluzionând, urmărind acest scurt ghid te vei putea scuti de costurile unui instalator și vei reuși să înlocuiești țeava de scurgere fără niciun fel de efort. Ține minte - totul trebuie verificat cu atenție înainte de a recurge la înlocuirea țevii! 

Sursă foto: pinterest.com

 

Image
Image
Image
Image

Most Read