MyRadioOnline.ro

În fiecare an, toți copiii așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară, fericiți că se termină școala și își pot petrece următoarele trei luni numai jucându-se. Vara aceasta va fi diferită

chiar și pentru cei mici din cauza pandemiei de coronavirus, deoarece, după perioada de carantină, în care au stat izolați acasă și nu s-au mai întâlnit cu colegii și prietenii lor, acum își vor dori să recupereze timpul pierdut și să aibă cât mai multe activități distractive.

Ca părinte, vei avea sarcina dificilă de a găsi cele mai sigure modalități prin care copilul tău să își poată petrece vacanța, asigurându-te că, pe lângă joacă și amuzament, programul de vară al celui mic va include și realizarea temelor și participarea la lecțiile predate online, pentru a nu avea dificultăți de adaptare la începutul noului an școlar.

Iată cum poți transforma aceste luni de vară într-o vacanță perfectă pentru copilul tău:

Sport

Decât să își petreacă toată ziua în casă, jucându-se pe tabletă sau pe telefon, mai bine îți înscrii copilul la cursuri de înot, de karate sau orice alt sport care îl atrage, reușind astfel să îi ocupi timpul liber cu o activitate distractivă și sănătoasă în același timp. În acest fel, câștigi și câteva ore pe care ți le poți dedica ție, câtă vreme cel mic participă la orele respective.

Acest hobby de vară se poate transforma într-o pasiune, pe care puștiul tău o va putea practica și după începerea școlii. Acest lucru este de dorit să se întâmple, având în vedere cât de importantă este mișcarea pentru copii.

Activități educaționale

Chiar dacă cel mic și-ar dori să nu mai aibă teme de făcut, o perioadă atât de lungă cum este vacanța de vară, în care elevul nu mai desfășoară nicio activitate educațională de tipul celor de la școală, poate să îl pună într-o situație dificilă când se va întoarce la ore și va avea lacune greu de depășit.

Prin urmare, acționează prudent, astfel încât, în cel puțin două zile pe săptămână, cel mic să lectureze cărți de literatură pentru copii, să facă exerciții la matematică sau să își îmbogățească vocabularul la limba engleză.

Excursie în familie

Dacă, până acum, obișnuiai să îl trimiți pe cel mic în tabără, anul acesta, din cauza restricțiilor, este mai indicat să îl iei într-o excursie doar cu membrii familiei. Astfel, veți avea ocazia să petreceți momente de calitate împreună și să vă consolidați relația părinte-copil.

În funcție de preferințele băiatului sau ale fetei tale, poți alege o destinație la mare sau la munte, în țară sau în străinătate. Oriunde vei merge, asigură-te că unitățile de cazare dispun de locuri de joacă sau de alte facilități de distracție, cum ar fi un teren de tenis, o piscină sau ferme de animale cu care cei mici adoră să interacționeze.

Atunci când pleci în concediu cu copilul, nu uita să iei la tine și câteva medicamente, pentru a-i putea acorda îngrijirile necesare oriunde v-ați afla, mai ales dacă nu aveți posibilitatea de a ajunge repede la un medic. 

Așadar, dacă incluzi aceste activități în programul copilului tău, cu siguranță cel mic nu va avea timp să se plictisească în această vacanță de vară! 

Sursa foto: storyblocks.com

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/%C3%AE%C8%9Bi-dore%C8%99ti-o-vacan%C8%9B%C4%83-de-var%C4%83-perfect%C4%83-pentru-copilul-t%C4%83u-afl%C4%83-acum-ce-ai-de-f%C4%83cut.html

Most Read