MyRadioOnline.ro

Dacă vrei să ieşi din rutina plictisitoare de zi cu zi, este timpul să cauţi noi modalităţi de a-ţi petrece timpul liber.

Practicarea unor noi hobby-uri, mai ales a unora

la care nu te-ai fi gândit vreodată, este un proces plăcut. Însă, având în vedere că, pentru început, vei dori să îţi dai seama ce îţi place şi ce nu, ar fi de preferat ca acestea să nu fie prea costisitoare. 

Spune adio uitatului la televizor şi salută distracţia, creativitatea şi starea de bine. 

Iată câteva idei de hobby-uri cu care să începi:

1. Drumeţii, plimbări şi pedalat

Nu trebuie să mergi la sală pentru a fi activ. În schimb, poţi face o plimbare prin parc sau pe traseele de drumeţii.

Dacă mersul nu te atrage atât de mult, poţi să îţi iei o bicicletă, eventual una la mâna a doua şi să pedalezi prin oraş. Poţi chiar să încerci să închiriezi una pentru o zi sau două, să vezi dacă îţi place.

O altă idee este să te alături grupurilor de iubitori de natură, care merg în drumeţii şi plimbări cu bicicleta petrasee montane. În acest caz, nu ai nevoie, pe lângă transport, decât de pantofi şi haine confortabile şi de un rucsac în care să îţi iei o sticlă cu apă şi ceva de mâncare.

2. Gătit

Pentru unele persoane, statul în bucătărie este o corvoadă, dar alţii se relaxează în timp ce încearcă să combine condimente şi ingrediente noi.

Cel mai mare avantaj este că poţi găsi online orice reţetă îţi doreşti, astfel că nu vei fi nevoit să dai banii pe o carte de bucate. De asemenea, poţi să le adaptezi aşa cum îţi doreşti pentru a crea propriile preparate. 

Singura cheltuială va fi cu ingredientele, dar şi aici poţi să reinventezi meniuri şi să foloseşti ce mai ai prin frigider sau cămară. 

Dacă te atrage şi grădinăritul, poţi să îţi cultivi în ghiveci plante aromatice, cum sunt busuiocul şi rozmarinul. Prietenii sigur vor fi uimiţi de aromele proaspete ale capodoperelor tale culinare.

3. Cântat

Ai vrut mereu să cânţi la chitară? La vioară? La orice alt instrument? Doar pentru că ai impresia că nu mai ai vârsta potrivită, nu înseamnă că nu poţi să alegi unul şi să te apuci de studiat.

Nu ai nevoie de un profesor de muzică, pentru că te salvează din nou internetul. Spre exemplu, pentruorgile electronice, vei găsi tutoriale online pentru începători, dar şi pentru avansaţi, cu partituri diverse, de la cele clasice până la cele rock alternativ. Trebuie doar să vrei şi să cauţi.

De asemenea, poţi împrumuta instrumentul de la un prieten, pentru câteva zile şi apoi, dacă te convingi că ţi se potriveşte, să investeşti într-unul doar pentru tine.

4. Mişcare şi sport

Mişcarea nu este numai un hobby, ci şi un obicei sănătos. Te vei menţine în formă, iar beneficiile asupra stării de spirit vor fi mai multe decât dacă te-ai scufunda zi de zi în canapea, uitându-te la seriale.

Pentru a face sport, nu ai nevoie de abonament la sală. Poţi să-l practici prin parc, acasă sau să participi la evenimente sportive organizate la tine în oraş. 

În concluzie, dacă vrei să faci lucruri noi, sunt o mulţime de activităţi interesante şi distractive, iar în ceea ce priveşte partea financiară, ţine minte că acestea nu vor costa mai mult decât vrei să investeşti. 

Sursa foto: rawpixel.com

Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/top-4-hobby-uri-care-nu-sunt-deloc-costisitoare.html

Most Read