MyRadioOnline.ro

Image
Image

Lumea este plină de deserturi

și prăjituri delicioase, iar viitoarea vacanță poate să fie momentul perfect pentru a le descoperi! Dacă ești în cautarea unor noi delicii culinare pentru că vrei să experimentezi noi gusturi și, implicit, noi rețete, atunci o listă cu deserturi din diferite tări este ceea ce ai nevoie.

Descoperă în continuare unele dintre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume

Această listă cu cele mai bune deserturi din lume îți prezintă prăjiturile și deserturile pe care le poți întâlni în timp ce călătorești.

  • Tarte custard din Portugalia

Când este întrebată care este cea mai bună bucătărie din lume, mâncarea portugheză este rareori menționată. Dar cu siguranță ar trebui atunci când vine vorba de cele mai bune deserturi din lume! Tarta custard din Portugalia este o tartă tradițională portugheză cu cremă, cu o coajă de patiserie delicioasă crocantă și fulgioasă, umplută până la refuz cu cremă dulce. Cel mai bine se servește caldă, cu o pudră ușoară de scorțișoară. Te vei întoarce pentru mai multe dacă ești în vacanță în Portugalia!

  • Tiramisu din Italia

Tiramisu nu are nevoie de prezentare în România, dar acest desert clasic italian este alcătuit din pișcoturi înmuiate în cafea, în mod tradițional stratificat între o brânză mascarpone cu aromă de cafea, bătută cu ouă și zahăr, și apoi toate straturile acoperite cu cacao.
Înseamnând literal „preluare” în italiană, tiramisu este sfârșitul perfect al unui festin italian și poate fi găsit în majoritatea meniurilor din toată țara.

  • Gulab jamun - dulciuri din India

Gulab jamun este unul dintre cele mai bune deserturi din lume. Imaginează-ți o gogoașă prăjită, înmuiată într-un sirop dulce. Acum imaginează-ți ceva care este chiar mai bun decât atât.
Gulab jamun se face amestecând lapte praf uscat, făină, iaurt și unt cu arome, înainte de a se rula într-o bilă și de a prăji. Se înmoaie apoi într-un sirop infuzat câteva ore înainte de a fi acoperit cu nuci zdrobite și servit.

  • Lamington din Australia

Lamington-urile sunt făcute în mod tradițional dintr-un pătrat mic de pandișpan simplu acoperit cu ciocolată și nucă de cocos deshidratată, dar pot conține și un strat de dulceață.
Se spune că Lamingtons poartă numele lordului Lamington, care a servit ca guvernator al Queenslandului la sfârșitul anilor 1890. Povestea spune că a avut niște oaspeți neaștepți, așa că bucătarul său a înmuiat restul de prăjitură cu vanilie în ciocolată și nucă de cocos înainte de a le servi oaspeților.

  • Budinda Malva din Africa de Sud

Budinca Malva este originară din Africa de Sud și este un pandișpan făcut cu gem de caise și servit cald cu cremă.

  • Baklava din Orientul Mijlociu

Nicio listă cu cele mai bune dulciuri și deserturi din lume nu ar fi completă fără Baklava din Orientul Mijlociu. Este o budincă dulce, adesea servită în restaurante la sfârșitul unei mese, dar o poți comanda și din cafenele ca gustare la mijlocul dimineții sau după-amiezii.Baklavaua este făcută din straturi de aluat subțire, unt, nuci mărunțite și un sirop dulce parfumat cu apă de trandafir sau floare de portocal.

 

Până la următoarea vacanță, poți alege un tort de la Cofetaria Armonia, precum și alte prăjituri și dulciuri. În concluzie, îți poți găsi inspirația culinară într-unul dintre exemplele de mai sus.

Sursa Foto: Pexels.com.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

500-500
alunis
baltesti
brazi
floresti
lukoil
oltina350x350
paulesti
ploiesti
plopeni
scorteni
cci
pucheni
Rompetrol-Sarbatori
urlati
campina
cjph
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/e%C8%99ti-pasionat%C4%83-de-pr%C4%83jituri-g%C4%83se%C8%99te-inspira%C8%9Bie-%C3%AEn-deserturile-cele-mai-apreciate-din-lume.html

Most Read