MyRadioOnline.ro

Cauți o activitate distractivă și în același timp educativă pentru copilul tău? Modelarea cu ajutorul plastilinei este soluția ideală pentru ca micuțul tău să își dea frâu liber imaginației specifice

vârstei, într-un mediu care încurajează exprimarea propriei personalități.
Această experiență antrenează un set important de abilități care sunt fundamentale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: dexteritatea, creativitatea, inteligența și - nu în ultimul rând - stima de sine.

Citește în continuare și descoperă 5 beneficii uimitoare ale jocului cu plastilina pentru dezvoltarea copilului tău:

  1. Dezvoltă abilitățile psihomotorii ale copilului

Pentru a prinde o minge, a scrie, sau a turna apă într-un pahar, copilul tău are nevoie de o bună coordonare mână-ochi. Modelarea plastilinei are rolul de dezvolta această abilitate încă din primii ani de viață ai celui mic, prin antrenarea mușchilor mâinii și a brațelor, și coordonarea acestora cu semnalele transmise de creier. Feedback-ul tactil, vizual și olfactiv pe care îl oferă plastilina are, astfel, rolul de a dezvolta abilitățile psihomotorii ale micuțului tău.

  1. Ajută la rezolvarea creativă a problemelor

Toată lumea face greșeli, mai ales în procesul de a învăța ceva nou. Aceste greșeli pot fi descurajatoare, însă când vine vorba de modelarea cu plastilina, copilul tău poate își poate corecta din mers creația. În acest fel, cel mic va deprinde ideea că greșelile nu sunt permanente, iar soluțiile pot veni din abordarea creativă a problemelor cu care se confruntă la un moment dat.

  1. Are un rol relaxant, terapeutic

Modelarea cu ajutorul plastilinei este extrem de benefică și din punct de vedere terapeutic. Specialiștii în psihoterapie au descoperit că această activitate are proprietăți calmante, de relaxare pentru copii. Mai mult, asemenea desenului sau picturii, modelarea cu plastilină le permite să-și exploreze și să-și comunice sentimentele și ideile, fără a fi nevoie de cuvinte. Acest fapt le conferă siguranță emoțională celor mici.

  1. Încurajează creativitatea

Creativitatea este o calitate foarte apreciată în ziua de astăzi. Achiziționarea unui set de plastilină lut de la Hippoland.ro îi va oferi posibilitatea copilului tău să își pună în valoare această abilitate nativă. În plus, deoarece un avantaj este versatilitatea sa, copilul tău poate crea o varietate de obiecte și forme chiar și cu o cantitate mică de lut. Imaginația bogată a copilului tău va prinde astfel viață!

  1. Îmbină jocul, educația și arta

În timp ce copiii explorează posibilitățile nesfârșite de modelare, părinții sau educatorii participă, activ la joc, astfel încât copilul să poată învăța lecția dorită. Acest tip de învățare intră sub umbrela educației prin artă. De asemenea, plastilina poate fi folosită și ca instrument pentru predarea diferitelor materii școlare: învățarea alfabetului și a primelor calcule matematice pot fi făcute prin modelarea numerelor și a literelor.

Așadar, activitățile creative care implică modelarea cu plastilină îi pot oferi copilului tău oportunitatea de a străluci și de a se simți mândru de abilitățile sale. Explorați împreună chiar acum beneficiile acestui joc educațional deosebit!

Sursă foto: shutterstock.com

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/%C3%AEnva%C8%9B%C4%83-prin-art%C4%83-5-beneficii-ale-jocului-cu-plastilina-pentru-dezvoltarea-copilului-t%C4%83u.html

Most Read