MyRadioOnline.ro

Amenajarea grădinii nu trebuie să fie o activitate care să te streseze, ci poate fi plăcută şi distractivă. Dacă îţi doreşti să ai o grădină care să se potrivească stilului

şi hobby-urilor tale, poţi face acest lucru fără bătăi de cap, atunci când ştii cum vrei să arate şi de ce ai nevoie pentru a te simţi bine în zona verde a casei tale. Fie că îţi construieşti o casă şi vrei să te ocupi de decorarea grădinii, fie că pur şi simplu vrei să faci câteva schimbări într-un decor deja stabilit, ai la dispoziţie numeroase soluţii.

Iată câteva idei care te vor inspira în amenajarea şi decorarea grădinii tale!

Zona de relaxare

Orice grădină trebuie să aibă o mică zonă de relaxare, unde să te poţi odihni. Poate îţi place să citeşti, să stai la soare, să asculţi muzica preferată sau să meditezi: oricare ar fi activitatea ce îţi aduce linişte, amenajează un colţişor în grădină special pentru aceasta. Poţi opta pentru şezlonguri, canapele, o masă cu câteva scaune sau chiar un foişor. În funcţie de bugetul de care dispui, caută mobilier de grădină gata realizat sau construieşte-l pe cont propriu.

Dacă eşti în căutarea unei opţiuni DIY, îţi poţi crea propriul mobilier din paleţi. Aceştia se pot cumpăra ca atare şi vopsi în culorile preferate, iar ulterior pot fi decoraţi cu perne pentru a te bucura de locuri de şezut confortabile.

Decoraţiuni speciale

 În afară de plantele, legumele sau fructele ce îşi găsesc locul în grădină şi care înfrumuseţează spaţiul exterior, pentru a te bucura de o terasă primitoare şi veselă ai nevoie şi de câteva decoraţiuni speciale, care sunt pe placul tău şi îţi aduc zâmbetul pe buze. Poţi opta pentru ghirlande luminoase, în formă de libelule, fructe, becuri vintage sau orice altceva se potriveşte cu decorul deja existent. Acestea sunt perfecte pentru serile călduroase de vară şi transformă atmosfera într-una feerică.

Pentru decoraţiuni ce se potrivesc cu ideea de spaţiu verde, însă aduc o notă de modernitate, alege terariile cu plante. Le poţi amplasa în zona de relaxare, în foişor sau pe masa din grădină. Optează pentru un model cu plante aeriene de la Greenarium, dacă îţi doreşti să dai un aer modern grădinii tale.

Plantele preferate

Desigur, din nicio grădină nu trebuie să lipsească plantele, fructele, legumele sau mirodeniile, însă este important să alegi soiurile preferate, de care să te bucuri şi a căror îngrijire să nu devină o corvoadă. Poţi încerca legume ce se plantează uşor, precum roşii, ardei sau ceapă ori fructe ce nu ocupă mult spaţiu, cum ar fi căpşunile. Dacă preferi plantele, alege soiurile de care te poţi ocupa în timpul liber.

În cazul în care nu ai încă timpul şi energia pentru a planta prea multe în grădină, optează pentru plante în ghiveci. De la pomişori şi până la condimente, vei găsi ghivece de mari dimensiuni, cu foarte multe sortimente de plante. 

Amenajarea unei grădini se poate face uşor şi rapid atunci când ştii de ce ai nevoie şi plănuieşti eficient decorarea fiecărui spaţiu. Aspectele esenţiale includ zona de relaxare, decoraţiunile şi plantele, care trebuie să fie alese în funcţie de preferinţele personale, dar şi de stilul de amenjare al casei.

Sursa foto: Shutterstock.com. 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/amenajarea-unei-gr%C4%83dini-de-vis-ce-nu-trebuie-s%C4%83-%C3%AE%C5%A3i-lipseasc%C4%83.html

Most Read