MyRadioOnline.ro

Atunci când trebuie să cumperi un cadou pentru un adolescent, este foarte posibil să te pierzi în mulţimea de lucruri disponibile şi să nu ştii care este alegerea potrivită. În

primul rând, nu alege ceva ce ţi-ar face ţie plăcere să primeşti, pentru că vei da greş cu siguranţă. În al doilea rând, este indicat să te gândeşti la pasiunile şi personalitatea tânărului. Un adolescent vrea să primească lucruri care îi plac, iar un dar ales la întâmplare îl va dezamăgi. În articolul de mai jos, vei descoperi cele mai nepotrivite alegeri pe care trebuie să le eviţi, dar şi câteva idei potrivite pentru ei. 

Iată care sunt cele mai nepotrivite cadouri pentru un adolescent!

  1. Îmbrăcăminte

Gusturile adolescenţilor sunt foarte diferite de cele ale adulţilor. Stilul vestimentar al acestora nu este încă bine definit şi de cele mai multe ori îşi aleg hainele în funcţie de trenduri, vrând să fie la modă. Unele fete preferă hainele oversized cu accente masculine, altele adoră îmbrăcămintea elegantă. La fel este şi în cazul băieţilor. De aceea, trebuie să eviţi pe cât de mult posibil un astfel de cadou, dacă vrei să impresionezi printr-un dar frumos şi util, care să îi bucure. În locul hainelor, poţi apela la accesorii, precum: huse de telefoane, bijuterii, ghiozdane sau, de ce nu, la un voucher pe care ei să îl folosească după bunul plac. Totuşi, dacă vrei să alegi neapărat o piesă vestimentară, interesează-te care sunt artiştii preferaţi ai adolescentului, deoarece foarte multe vedete au scos linii de îmbrăcăminte, iar cu o alegere de acest fel nu vei putea să dai greş. 

  1. Produse de îngrijire

Adolescenţii nu sunt atât de preocupaţi de cosmetice, parfumuri sau de alte produse de îngrijire corporală, cum ar fi scrub-uri, uleiuri de corp sau tratamente corporale. Pentru ei, rutinele de acest fel sunt extrem de simple şi folosesc doar ce găsesc prin casă. De asemenea, un astfel de cadou este nesatisfăcător şi inutil şi poate fi privit ca o insultă la adresa lor, chiar dacă nu ai avut această intenţie. O idee mult mai bună este aparatul foto care scoate poze instant. Indiferent că trebuie să îi faci acest cadou unei fete sau unui băiat, nu vei da greş. Pentru ei, viaţa este distractivă în orice moment şi îşi vor dori cu siguranţă să imortalizeze momentele lor preferate alături de prieteni şi familie. 

  1. Abonament la sala de fitness

Ca şi în cazul produselor de îngrijire, un astfel de cadou poate fi interpretat greşit. Ţine minte că adolescenţii obişnuiesc să ia toate lucrurile mot-a-mot şi nu este o idee bună să cazi în această capcană. Dacă vrei să îi încurajezi să facă mişcare, mai bine apelezi la un skateboard, o pereche de role sau un snowboard. În acest fel, se vor bucura să facă o activitate cool ori de câte ori au ocazia, să socializeze cât mai des cu prietenii şi să iasă în natură. 

Aşadar, încearcă pe cât de mult posibil să eviţi cumpărarea cadourilor inutile, care nu au valoare pentru adolescenţi. Ia în considerare sfaturile şi ideile de mai sus şi orientează-te către lucruri cât mai inedite.

Sursa foto: Shutterstock.com

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/nu-cump%C4%83ra-niciodat%C4%83-aceste-lucruri-unui-adolescent-iat%C4%83-ce-gre%C5%9Feli-faci-f%C4%83r%C4%83-s%C4%83-%C3%AE%C5%A3i-dai-seama.html

Most Read