MyRadioOnline.ro

Această perioadă este considerată pe drept cuvânt ca fiind una dintre cele mai frumoase, pentru că oferă posibilitatea de a profita la maximum de toate lucrurile din jur. Pentru prima

dată poţi să faci tot ce vrei. Nu te mai trezeşti la prima oră a dimineţii pentru a merge la serviciu, poţi lenevi oricât doreşti lângă persoana dragă sau poți viziona emisiunea preferată la televizor. 

Deşi unii consideră că imediat după ce au încheiat serviciul s-a dus şi perioada activă, adevărul este altul. De fapt, imediat după ce ai ieşit la pensie începe viaţa, deoarece acum ai posibilitatea să trăieşti diferite experimente şi aventuri inedite, pentru a împărtăşi clipe frumoase alături de copii şi nepoţi sau pentru a pune în practică diferite hobby-uri de care nu ai avut timp până acum. 

Iată ce poţi face pentru a te simţi la pensie ca în tinereţe!

Există diferite activităţi interesante, care te pot face să vezi viaţa cu alţi ochi, să profiţi la maximum de fiecare clipă şi să realizezi că vârsta este doar un număr.

  • O idee minunată este să practici pescuitul. Ai timp suficient la îndemână, poţi să te eliberezi de stres, să îmbrăţişezi o stare zen, să ai posibilitatea să te încarci cu energie şi chiar să fii alături de prieteni, cunoscuţi, nepoţi şi fii dornici şi ei să pescuiască pe lac. Pe site-ul Fishingmall.ro găseşti toate ustensilele, echipamentele şi hrana pentru peşti de care ai nevoie pentru a reuşi să obţii capturi impresionante. De exemplu, dacă vrei o mulinetă pentru crap, atunci caută prin oferta bogată din mediul online, unde vei găsi cele mai noi produse şi accesorii pentru pescuit.
  • Nu contează că nu mai ai aceeaşi îndemânare ca altădată, important este să participi, nu-i aşa? Sportul trebuie să rămână una dintre activităţile de bază la această vârstă, pentru că aşa îţi vei menţine sănătatea la cotele cele mai înalte. În plus, ai ocazia să socializezi, să te distrezi şi să savurezi o gură de aer curat la prima oră a dimineţii. Printre sporturile care ţi-ar plăcea, cu siguranţă, pot fi amintite yoga, alergarea uşoară, bicicletă, înotul. În cazul în care, din diferite motive, nu doreşti să faci mişcare, o idee excelentă este să joci şah în parc alături de alţi pasionaţi. Şahul reuneşte persoane de orice vârstă, aşa că ai ocazia să intri în contact şi cu tineri.
  • De multe ori se întâmplă să nu mai ai alături de tine persoana dragă, aşa că este mai mult ca sigur că vei suferi de singurătate, iar acest lucru s-ar putea să te afecteze la un moment dat mai mult decât ai putea crede. Înscrie-te la un club de dans şi bucură-te de prezenţa oamenilor, învaţa ceva nou, care s-ar putea să-ţi folosească în diferite împrejurări şi simte-te ca la 20 de ani, atunci când mergeai la discotecă.
  • Multe persoane care ies la pensie încearcă să se bucure de o aventură superbă, iar participarea la o croazieră este perfectă pentru a trăi la maximum emoţii demult uitate. Fă-ţi bagajele alături de un prieten drag sau de un fost coleg de serviciu pentru a vă cunoaşte mai bine şi pentru a păstra legătura, apoi urcă pe vas şi trăieşte fiecare clipă cu intensitate!

În concluzie, deşi vei avea tendinţa de a te închide între patru pereţii ai casei, gândind că eşti prea bătrân să mai încerci lucruri noi, totuşi, ar fi bine să acest negativism care îţi va aduce doar clipe amare şi singurătate.

Surse foto: pixabay.com

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/cum-s%C4%83-tr%C4%83ie%C5%9Fti-a-doua-tinere%C5%A3e-dup%C4%83-ce-ie%C5%9Fi-la-pensie.html

Most Read