MyRadioOnline.ro

Vopsirea părului este o artă ce necesită o cunoaştere temeinică a elementelor importante referitoare la vopselele de păr. Prea multe dintre noi hotărăsc să se vopsească fără a ţine cont

de câteva reguli importante ce ne pot ajuta să obţinem o podoabă capilară care să atragă toate privirile. Pe lângă regulile de aplicare a căror punere în practică ne ajută să ne protejam părul, mai sunt şi câteva reguli referitoare la culoarea vopselei. Acestea ne ajută să facem alegerile cromatice ce ne avantajează cu adevarat.

Colorarea părului este un proces complex care presupune mai mult decât aplicarea unui agent de colorare în păr. Indiferent dacă doriţi să vă schimbaţi aspectul, să experimentaţi cu nuanţe la modă sau să acoperiţi firele albe, vopseaua de păr oferă versatilitatea şi comoditatea de a atinge obiectivul.

Unul dintre cele mai bune sfaturi în materie de păr pe care ni le dau stiliştii e să alegem cu foarte mare grijă culoarea vopselei de păr şi a tratamentelor ce ar trebui să o însoţească astfel încât aceasta să se potrivească şi să complimenteze culoarea pielii şi aspectul nostru general. Alegerea culorii ar trebui să fie bazată pe o combinaţie de factori precum culoarea naturală a părului, culoarea ochilor şi nuanţa pielii.

Pentru a face cea mai bună alegere în ceea ce priveşte culoarea, cea mai la îndemână variantă ar fi să verificăm un catalog vopsele de păr. Acolo poţi vedea culoarea cea mai apropiată de realitate, culoare care nu poate fi deformată de lumină sau de ecranul telefonului.

Ce tipuri de vopsea de păr găsim pe piaţă

Există câteva tipuri de vopsea de păr şi în general, există o relaţie inversă între deteriorare şi cât durează colorantul (cu cât este mai îndelungat, cu atât este mai dăunător).

-Vopsea de păr permanentă: Coloranţii permanenţi de păr sunt cunoscuţi şi ca oxidanţi. Acest lucru se datorează faptului că un oxidant (precum peroxidul de hidrogen) şi amoniacul, sunt amestecate cu agentul colorant înainte de aplicare. Vopselele permanente nu trebuie să fie aplicate la fel de des ca cele semipermanente sau temporare.

-Vopsea de păr semipermanentă: Dacă vă doriţi o schimbare a culorii părului, însă vă este frică de efectele adverse ale vopselei permanente, acest tip de vopsea este ideal pentru dumneavoastră. Aceşti coloranţi nu conţin amoniac şi au mult mai puţin peroxid de hidrogen decât vopseaua permanentă. Aceasta nu este la fel de dură cu firul de păr şi există mai puţine şanse să aveţi o reacţie alergică la nivelul scalpului.  Moleculele de culoare din acest tip de colorant nu acționează numai în interiorul firelor de păr, ci şi pe cuticula sa.

Chiar dacă vopsea semipermanentă este destul de asemănătoare cu coloranţii permanenţi, este important de reţinut faptul că nunţa se va spăla la aproximativ 12-28 de şamponări. Acest tip de vopsea de păr este ideală dacă vă doriţi să scăpaţi de firele albe, dar doriţi să rămâneţi aproape de culoarea naturală a părului.

Cea mai la îndemână variantă este aceea de a cumpăra produse cosmetice online, unul dintre magazinele cu o gamă variantă fiind esteto.ro.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/vezi-ce-tip-de-vopsea-de-p%C4%83r-%C8%9Bi-se-potrive%C8%99te-cel-mai-bine.html

Most Read