MyRadioOnline.ro

Felul cum îți decorezi casa spune multe despre personalitatea ta. Atunci când redecorezi este important să îți lași amprenta în spațiul personal. Dacă te gândești să îți redecorezi casa, dar

nu vrei, sau nu îți permiți să angajezi un designer interior, ține cont de aceste cinci sfaturi pentru a evita să creezi o locuință fără personalitate. 

Top cinci lucruri de evitat când îți decorezi casa

  1. Culorile alese aleatoriu

Există trei categorii de persoane când vorbim de culori: persoanele care sunt adeptele non-culorilor alb, negru și gri, cei care sunt adepții curcubeelor și persoanele care fac parte din ambele tabere. Indiferent în ce tabără te încadrezi, culorile pe care le alegi pentru o încăpere reprezintă unul dintre cele importante aspecte când vine vorba de design. Este esențial să îți alegi  o combinație de culori care să se plieze cu personalitatea ta, dar nu încerca să vopsești pereții cu albastru și roz, de exemplu. Poti sa descoperi aici sfaturi care te vor ajuta să alegi cromatica perfectă pentru încăperile casei tale.

  1. Florile de plastic

Pe lângă faptul că arată extrem de fals, florile de plastic sunt doar purtătoare de praf. Dacă îți plac florile, folosește flori proaspete în încăpere. Pune plantele într-un vas sau o vază cu apă cu zahăr ca să nu se ofilească. Sau dacă vrei să fii mai creativ, ia în considerare să pui și fructe proaspete în cameră sau bucătărie. Fructele oferă un decor cromatic special și real. 

  1. Abundență de opere de artă

Operele de artă, adică picturile sau statuetele, reprezintă cartea ta de vizită. Ele reflectă personalitatea ta, practic îți pui amprenta pe perete. Dar nu este recomandat să abuzezi de acest lucru. De exemplu, șase picturi pe perete nu mai este estetic, ci foarte încărcat și conferă o stare de neliniște persoanelor care stau în încăpere. Dacă totuși vrei să folosești picturi pentru decor, poți alege un tablou multicanvas din 5 piese de la Pepanza.ro. Un tablou format din mai multe elemente îi dă camerei o pată de culoare și o face să fie mai aerisită.

  1. Prea multe perne

Probabil ai observat că în fotografii sau în magazinele de mobilier pe canapele sau pe fotolii sunt aruncate o grămadă de perne. Aceste perne decorative sunt potrivite pentru un showroom, dar creează o atmosferă formală și inconfortabilă într-o cameră din viața reală. Asigură-te că locurile din cameră arată și sunt pregătite pentru așezare.

  1. Prea multe bibelouri

Pe vremea bunicilor, bibelourile erau un trend foarte mare. În zilele noastre, aceste decorațiuni doar adună praful și ocupă locul. Este în regulă să folosești numeroase decorațuni în preajma sărbătorilor, dar pentru estetica dormitorului este bine să reduci din ele sau să le donezi. Dacă totuși vrei să decorezi casa cu bibelouri, optează pentru o variantă mai personală și încearcă să creezi tu decorațiuni în timpul liber. 

Întâi de toate, stabilește-ți un buget pe care vrei să aloci pentru redecorare. Altfel, la final o să realizezi că ai nevoie de mai mulți bani și ai achiziționat doar jumătate din materiale. Dar dacă ții cont de aceste sfaturi minime, o să reușești să creezi un spațiu armonios și confortabil exact cum îți place ție. Nu trebuie să fii un expert în design, este necesar doar să te documentezi puțin, să îți stabilești un buget și să fii creativ. 

Sursă foto: Freepik.com

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/te-g%C3%A2nde%C8%99ti-s%C4%83-%C8%9Bi-redecorezi-casa-aceste-cinci-lucruri-pot-face-locuin%C8%9Ba-ta-s%C4%83-par%C4%83-f%C4%83r%C4%83-personalitate.html

Most Read