Actorul Max Von Sydow, care a apărut în peste 100 de filme și seriale TV, a murit la vârsta de 90 de ani. Familia sa a anunțat că actorul a

murit duminică, informează BBC, citată de Digi 24.

Printre filmele cele mai cunoscute în care a jucat Max Von Sydow se numără Exorcistul, Star Wars, Minority Report, Hannah și surorile ei, Dune și Shutter Island. Totodată, Von Sydow a apărut în serialul HBO Game of Thrones în rolul personalului mistic Three-Eyed Raven.

Născut pe 10 aprilie 1929 în Suedia, Carl Adolf von Sydow a avut o carieră de peste 50 de ani și a fost recompensat cu numeroase distincții pentru rolurile sale, fiind și nominalizat de două ori la premiile Oscar.

Actorul a avut doi fii cu prima sa soție, Christina Inga Britta Olin. În 1997 s-a căsătorit cu Catherine Brelet și a devenit cetățean fracez cinci ani mai târziu, moment în care a renunțat la cetățenia suedeză.

Sursă foto Digi24.

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/actorul-max-von-sydow%2C-cunoscut-pentru-rolurile-din-exorcistul%2C-star-wars-%C8%99i-game-of-thrones%2C-a-murit-la-90-de-ani.html

Most Read