Concertul a avut loc la Clapham Grand din Londra, ca parte a unui program pilot susținut de guvern. Doar 200 de oameni au participat în spațiul ce are o capacitate de

1.250 de persoane și toată lumea a urmat instrucțiunile de siguranță: accesul publicului s-a făcut la intervale eșalonate, temperatura a fost verificată, au fost respectate traseele marcate ale spațiului de desfășurare și concertul a fost urmărit de pe scaune distanțate. Cu toate acestea, show-ul nu a adus suficienți bani pentru a acoperi costurile de funcționare ale spațiului - și asta a fost chiar înainte de a fi dedus onorariul artistului.

Potrivit CNN, managerul locației, Ally Wolf, a declarat că, în timp ce Turner a susținut un concert "grozav”, evenimentul pilot în sine nu a fost "un model financiar pe care industria să se poate baza că va deveni durabil" și ar putea afecta spațiile mici de evenimente din cauza pierderii de venituri.

"Acesta nu poate fi viitorul pentru muzica live. Nu poate fi viitorul spațiilor de concerte", a adăugat Wolf.

În ceea ce îl privește pe Frank Turner, acesta a scris pe blogul său despre experiența concertului:

"După câteva luni de cântat prin intermediul telefonului meu, acest concert a fost ceva complet diferit. A fost intens, emoționant, magic, se simțea ca și cum m-aș fi întors acasă, toate în același timp".

Pe lângă dorința de a reveni pe scenă, Turner a explicat că a acceptat oferta și pentru a arăta că atât interpreții, cât și publicul pot respecta cu succes restricțiile guvernamentale. Cu toate acestea, a luat în considerare posibilitatea ca acest plan să nu funcționeze.

"Acesta nu este începutul unei serii de evenimente de genul acesta - care i-ar băga în faliment pe toți cei implicați. Dar a fost un gest de cooperare, o încercare de a simți cu adevărat situația și de a face pași într-o direcție mai bună. Dar, mai presus de toate, a fost un concert al naibii de mișto. Cu siguranță mi-a fost dor de asta. Se dovedește că muzica live este într-adevăr importantă", a adăugat Frank Turner.

Concertul susținut de Turner și programul pilot în ansamblu s-au dorit a avea loc înainte de 1 august, când concertele în interior vor fi în sfârșit permise în Anglia.

Articol preluat de pe https://www.infomusic.ro

https://www.infomusic.ro/2020/07/primul-concert-in-interior-nu-a-fost-un-succes-pentru-englezi/

Most Read

  • Week

  • Month

  • All