MyRadioOnline.ro

"Surrounded by Spies" este al doilea single de pe noul album Placebo, "Never Let Me Go". Primul a fost "Beautiful James" şi a fost ceva mai tandru, în vreme ce acest

nou release include şi o secţiune cu BPM mai ridicat, cu influenţe de garage, deşi vocea visătoare a lui Brian Molko pluteşte peste instrumental ca fantoma evocată pe piesa "Exit Wounds" de pe ultimul LP din 2013. Pe Brian îl vedem cu plete şi mustaţă, în continuare fără a îşi arăta vârsta de 48 de ani.

Cat despre povestea şi mesajul piesei, totul a început atunci când solistul şi-a dat seama că e spionat de vecini şi apoi a urmat paranoia. Auzim şi câteva versuri despre teorii ale conspiraţiei şi neîncredere în liderii mondiali, dar fără a da nume sau indicii clare. Odată cu materialul discografic lansat la început de 2022 (25 martie) trupa ajunge la 8 albume. Ultimul LP a fost "Loud Like Love" şi a debutat în 2013, piese de pe el fiind cântate live atât la Summer Well 2014, cât şi la concertul Placebo de la Arenele Romane din 2017.

Bazele noului disc au fost puse pe parcursul turneului aniversar de 20 de ani care sărbătorea LP-ul autointitulat din 1996. Trupa a creat albumul în mod invers, abordând un nou mod de lucru (instrumental apoi versuri). Molko a apreciat accidentele şi ieşirea din zona de confort, iar conform unui interviu acordat recent celor de la The Guardian, temele abordate pe piesele noi includ schimbările climatice, inegalitatea între pături sociale şi supravegherea prin camere de securitate şi social media.

În acest moment trupa Placebo este compusă din Brian Molko, solist şi chitarist, dar şi basistul Stefan Olsdal, membru fondator. Din grup a făcut parte şi toboşarul Steve Hewitt în primul deceniu de existenţă a trupei, înlocuit de Steve Forrest în perioada lui "Battle for the Sun". Steve avea să plece din trupă în 2015, iar acum Placebo e un duo, plus artişti colaboratori la tobe, clape şi alte instrumente. Grupul britanic îşi începea cariera în 1994 şi a avut toate cele 7 albume intrate în top 20 în Marea Britanie, cu 11 milioane de unităţi vândute în toată lumea.

Brian Molko and co au colaborat de-a lungul anilor cu nume uriaşe că David Bowie, Michael Stipe sau Justin Warfield. Printre influenţele sale se număra Iggy Pop, Nirvana, Depeche Mode. Placebo va concerta în România în vara lui 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 13 iulie 2022

Placebo

Loc