MyRadioOnline.ro

Netflix a anunțat săptămâna aceasta că l-a angajat pe Mike Verdu în funcția de vicepreședinte al departamentului de dezvoltarea jocurilor video. Verdu este fostul şef de conţinut şi jocuri de realitate

virtuală şi augmentată de la Facebook. Anterior, acesta a mai lucrat pentru companii ca Electronic Arts, Kagam, Zynga sau Atari, unde a supervizat dezvoltarea a numeroase jocuri.

Potrivit publicației Bloomberg, jocurile video ar putea deveni disponibile pe Netflix începând cu anul viitor. Biblioteca de jocuri nu va fi vândută ca un produs separat, ci va fi livrată în cadrul platformei actuale de streaming. Astfel, pe lângă numeroasele opțiuni de filme, seriale sau documentare, abonații pot selecta să își petreacă timpul liber într-un mod mai interactiv. În prezent, Netflix nu intenționează să taxeze suplimentar pentru conținutul de jocuri video, dar această mișcare ar putea justifica o eventuală scumpire a abonamentelor.

Rămâne de văzut ce fel de jocuri își vor face apariția pe platformă. Având în vedere fereastra scurtă de timp, de doar câteva luni, este de așteptat ca primele lansări să fie modeste. În funcție de receptivitatea publicului, complexitatea jocurilor nu are cum să fie decât din ce în ce mai ridicată.

Trebuie menționat faptul că Netflix a mai avut în trecut incursiuni în lumea interactivă. Este vorba de "Carmen Sandiego" și "Black Mirror: Bandersnatch", ambele fiind show-uri de tipul "choose-your-own-adventure".

Articol preluat de pe https://www.infomusic.ro

https://www.infomusic.ro/2021/07/netflix-jocuri-video/

Most Read