MyRadioOnline.ro

Documentarul Interzis, produs  de Cristina Iordache pentru East Movies, a câștigat unul dintre cele patru premii din cadrul ZagrebDox Pro, premiul fiind oferit de către Documentary Association of Europe.

Anterior, documentarul -

Documentarul Interzis, produs  de Cristina Iordache pentru East Movies, a câștigat unul dintre cele patru premii din cadrul ZagrebDox Pro, premiul fiind oferit de către Documentary Association of Europe.

Anterior, documentarul - regizat de Anelise Salan și produs de Cristina Iordache pentru East Movies - a fost selectat să participe alături de alte 11 proiecte din 12 țări în cadrul workshopului ZagrebDox Pro, program care - pentru prima dată în istorie - s-a ținut online, în condițiile în care toți participanții la workshop erau în carantină în țări diferite.

Documentarul urmărește povestea a patru cupluri de același sex care decid să își înregistreze cererile de căsătorie, deși legea în România interzice căsătoriile între persoane de același sex. 

Declarația producătoarei:

Îmi aduc aminte o discuție de anul trecut, cu câțiva tineri, într-o pauză a unui proiect vizual pe care îl coordonăm atunci. Era înaintea referendumului pentru definirea familiei și discuția a decurs cam așa: tânăra: `Bineînțeles că mă duc să votez, doar nu o să le permitem ăstora să se căsătorească! Eu: Dar de ce să nu se poată căsători? Ea: Pentru că nu se poate. Eu: Dar cunoști persoane de același sex și te deranjează dacă ar locui împreună, legal? Ea: Oh, Doamne ferește, nu cunosc pe nimeni așa!` Discuția a continuat, dar vreau să spun că această a fost unul dintre motivele pentru care mi-am dorit să produc documentarul Interzis regizat de Anelise.

Cred că oamenilor le este teamă de ceea ce nu cunosc, iar acest documentar tocmai asta vrea să facă - să dea o imagine a persoanelor gay, care nu sunt `ciudații` pe care și-i imaginează unii și alții. Sunt oameni ca noi toți, cu joburi, cu rate, cu prieteni și animale de companie. În calitate de cetățeni ai acestei țări au aceleași obligații că toată lumea, însă când vine vorba de drepturi le este încălcat unul fundamental - acela al unei familii recunoscute și protejate de care stat”.

East Movies este o casă de producție independentă, cu sediul în București și Los Angeles, specializată în producții TV și de cinema.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/documentarul-interzis-premiat-in-cadrul-zagrebdox-pro-45653/

Most Read