Cu sălile de cinema închise în mai toată lumea și cele mai mici cifre la box office înregistrare în ultimele șapte decenii, iată o retrospectivă a câtorva titluri puternice,

Cu sălile de cinema închise în mai toată lumea și cele mai mici cifre la box office înregistrare în ultimele șapte decenii, iată o retrospectivă a câtorva titluri puternice, care au rulat - de-a lungul timpului - în ultimul weekend din luna martie.

În circumstanțe obișnuite, weekendul care a trecut ar fi avut șanse să fie cel mai bun pentru 2020. Cu Mulan (Disney) programat pentru premieră și A Quiet Place Partea II (Paramount) aflat în a cea de-a doua săptămână pe marile ecrane, încasările ar fi ajuns cel mai probabil pe la 200 milioane de dolari.

În 1998, acesta era weekendul Oscarurilor - o dată cunoscută ca zona moartă a box-office-ului. Streaming-ul nu exista pe atunci, și fereastra de distribuție în cinema era mai largă de 90 de zile, ceea ce însemna că filmele nu ajungeau în săli pentru că nu doreau să prinda șocul post-Oscaruri, scrie IndieWire.

Astăzi, filmele de Oscar nu mai sunt o problemă pentru că majoritatea câștigătorilor sunt distribuiți și în alte formate sau difuzați în alte moduri. Anul trecut, lansarea lui Avengers: Endgame a fost considerată cel mai bun rezultat la box-office din toate timpurile și locul nr. 2 la box-office în Statele Unite. Totuși, acest calcul ignoră prețul biletelor ajustat la inflație. Considerând inflația, Endgame este pe locul 16 ca vânzări de bilete pe piața americană. Titanic este numărul 5, unul dintre cele numai 11 filme (la valoarea actuală a dolarilor) care depășesc 1 miliard dolari (mai exact puțin peste 1,3 miliarde). Să comparăm cu valoarea de 893 de milioane dolari pentru Endgame, sau ceva mai mult pentru ultimul hit al lui James Cameron, Avatar.

Pentru Titanic, totalul ultimului weekend din martie - 30 milioane dolari valoare ajustată - a fost cel mai jos de până acum, deși a avut premiera în mai mult de 500 de cinematografe. Vizionările repetate au dus la succesul și ulterior fenomenul care a devenit Titanicul, însă creșterea a fost încentinită de Crăciun atunci când puține săli își mai permiteau să proiecteze de două ori filmul de peste trei ore. Ceea ce era foarte diferit prin comparație cu Endgame, care a avut premiera la finalul lunii aprilie, fără competitor, în mai multe săli (cu peste 1500 mai multe), numeroase dintre ele cu patru sau mai multe ecrane.

Box-office-ul la Titanic a scăzut cu 11 procente după ce filmul a luat 11 Oscaruri. Totuși, devenise deja câștigătorul încă de după nominalizare. Și așa, după câștig, alte 200 de milioane de dolari s-au adăugat. Comparativ, anul acesta Parasite a câștigat 20 de milioane de dolari după luarea Oscarului, ceea ce a fost considerat un succes masiv.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/cum-arata-in-trecut-box-office-ul-finalului-de-martie-45639/

Most Read

  • Week

  • Month

  • All