MyRadioOnline.ro

În aceste vremuri de izolare la domiciliu, Cinemagia încearcă să vadă partea plină a paharului - anume seri în familie, în fața micului ecran, mai ales că putem învăța câte ceva

În aceste vremuri de izolare la domiciliu, Cinemagia încearcă să vadă partea plină a paharului - anume seri în familie, în fața micului ecran, mai ales că putem învăța câte ceva din producțiile difuzate la TV pentru a face față mai bine situației de criză în care ne aflăm.

Filmul Chocolat, programat seara aceasta, ne aduce aminte că ne putem bucura de micile plăceri ale vieții, chiar și în izolare. O muzică bună, un film, o carte și chiar o tabletă de ciocolată pot aduce un strop de magie în viețile noastre. Pe de altă parte, Prințul mareelor ne învață că este o calitate aceea de a avea capacitatea de a ne recunoaste slăbiciunile, de a ne fi frică, de a ne exprima durerea, de a ne arătă vulnerabili. Să ne temem de coronavirus e o emoție reglatoare - ne ajută să ne modelăm comportamentul în conformitate cu recomandările guvernanților. Barbarella, pe de altă parte, ne oferă porția de râs și ireverențiozitate care să ne mai detensioneze.

Iată cele mai interesante titluri care se difuzează pe micul ecran diseară. Puteți consulta programul complet al micului ecran accesând rubrica dedicată de pe cinemagia.ro

Barbarella (1968) - miercuri, 25 martie, ora 17:40, Cinemax 2

Personajul principal, Barbarella (Jane Fonda), este o exploratoare intergalactică super-sexy ce conduce o navă spațială roz cu sâni. Trimisă pentru salvarea universului într-o constelație de la marginea Universului, ea descoperă activitatea sexuală ce fusese abolită de pe Pământ, fiind considerată un mijloc primitiv de reproducere. Astfel, toți cei care o ajută în vreun fel, tineri sau bătrâni, frumoși sau urâți, primesc ca recompensă o partidă de sex.

Prințul mareelor/The Prince of Tides (1991) - miercuri, 25 martie, ora 18:50, CineMAX

Prințul mareelor, adaptare cinematografică a romanului semnat de Pat Conroy, este considerat cel mai bun film realizat de Barbra Streisand, cu atât mai mult cu cât beneficiază de interpretarea excepțională a lui Nick Nolte, răsplătită cu un Glob de Aur. „Ţine-mã în braţe, simt că mor”, îi spune Lowenstein, personajul Barbarei Streisand, la despărţire iubitului ei, într-o poveste de iubire imposibilă. Lowenstein este un prestigios psihiatru, care nu se teme să se arate vulnerabilă, să își exprime liber durerea.

Chocolat/Ciocolată cu dragoste (2000) - miercuri, 25 martie, ora 22:00, TV1000

Iată o fabulă spusă cu umomr despre modul în care degustarea plăcerilor vieții poate schimba o persoană, o relație, un oraș. Vianne (Juliette Binoche) vinde mici vise și alinări care transformă viețile oamenilor. Ca personajele, ciocolata în sine ia diferite forme: poate avea un farmec diavolesc, poate oferi fericire sau poate alina . Pe parcursul filmului, ciocolata este un catalizator pentru schimbare. Este, cu siguranță, un afrodisiac și aduce emoțiile la suprafață. Tonul poetic al filmului e susținut de imaginile învăluite într-o aură de vis și nostalgie, fără a avea tonuri sepia. Imaginea te transportã pe un tărâm unde aceste întâmplări amuzante și magice ar putea fi reale. O altă sursă a magiei în Ciocolată cu dragoste este idila dintre Vianne și rătăcitorul Roux, întruchipat de Johnny Depp. Morala acestei fabule este un apel la toleranță, nu doar pentru plăcerile mărunte precum ciocolata, ci și pentru larga paletă de slăbiciuni.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/lectii-de-viata-pe-timp-de-criza-plus-umor-sexy-ireverentios-miercuri-45595/

Most Read