MyRadioOnline.ro

În dorinţa de a respecta măsurile impuse de guvernanţi şi pentru că vrem să vedem partea bună a statului acasă, Cinemagia va selecta zilnic - din programul micului ecran - cele

În dorinţa de a respecta măsurile impuse de guvernanţi şi pentru că vrem să vedem partea bună a statului acasă, Cinemagia va selecta zilnic - din programul micului ecran - cele mai bune filme, începând de miercuri, 18 martie.

Așadar, astăzi ne-a atras atenția faptul că se vor difuza la TV o serie de filme ce au făcut istorie: Închisoarea îngerilor (TNT, miercuri, 18:10), American Beauty (Cinemax, miercuri, 19:00) și Saving Private Ryan (Paramount Channel, miercuri, 00:40).

Închisoarea îngerilor a făcut istorie pentru că este despre o prietenie în situație de criză și pentru că are o formulă care îi atinge și pe cei mai puțin impresionabili - „o cădere urmată de o revenire” sau „transformarea din cerșetor în prinț”. Cercetătorii au descoperit elementele emoționale ale unei povestiri care are șanse optime să câștige bani la box office și glorie eternă: „omul în greutăți care izbândește, până la urmă”. Andy Dufresne (Tim Robbins) este condamnat pentru uciderea soţiei sale şi a amantului acesteia. Andy se consideră nevinovat şi încearcă să supravieţuiască în Penitenciarul Shawshank, unde este ajutat de către un alt deţinut, Red, jucat de către Morgan Freeman (rol nominalizat la Oscar). Andy va evada iar ce pregătește prietenului Red pentru când va ieși din inchisoare este o schimbare radicală de traiectorie. Red va deveni, metaforic vorbind, din cerșetor - prinț.

Pe de altă parte, frumusețea poate apărea acolo unde nu te aștepți deloc. Acesta poate fi unul dintre mesajele filmului American Beauty, alături de redescoperirea bucuriei de a trăi odată cu redescoperirea pasiunii erotice la vârstă mijlocie.

În al treilea rând, „recreând momentul Zilei-Z, debarcarea Aliaţilor în Normandia pe plaja Omaha, filmările în stil camera în mână ale lui Spielberg aruncă spectatorul într-un veritabil vârtej, iar montajul superb creează din fragmente disparate un adevărat mozaic al terorii, concentrat într-o singură perspectivă. FilmulSaving Private Ryan conţine, poate, una dintre cele mai convingătoare scene de luptă făcute vreodată, detaliată la un nivel fanatic şi cu o acţiune puternic comprimată - toată acea panică susţinută într-un singur moment care durează peste douăzeci de minute captivante”, a scris despre film Richard Schickel, de la revista Time.

Totodată, pe micul ecran sunt programate diseară - Universal Soldier (National TV, 20:00), The Wolfman (versiunea cu Emily Blunt, Anthony Hopkins, Benicio Del Toro, pe TV1000, ora 23:55), plus biopicul Profesorul Marston și femeile fantastice (Film Now, 00:00) și Jackie Brown (FilmCafe, 00:05).

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/recomandari-tv-miercuri-filme-ce-au-facut-istorie-pe-micul-ecran-45543/

Most Read