MyRadioOnline.ro

Lansarea Mulan, remake-ului live-action al animației clasice Disney, se apropie cu repeziciune, fapt ce a scos la lumină o serie de noi informații, urmate de reacții ale fanilor. Un personaj cheie

Lansarea Mulan, remake-ului live-action al animației clasice Disney, se apropie cu repeziciune, fapt ce a scos la lumină o serie de noi informații, urmate de reacții ale fanilor. Un personaj cheie din animația originală, lansată în 1998, a fost eliminat - în lumina mișcării #MeToo - iar fanii sunt frustrați, scrie romper.com.

Personajul masculin din povestea de dragoste a lui Mulan a fost schimbat; în loc de generalul Li Shang, conducătorul armatei chineze, îl vom vedea pe Chen Honghui (Yoson An), unul dintre soldații ce vor lupta împotriva hunilor alături de Mulan, fata curajoasă care - așa cum spune legenda - a îmbrăcat uniforma în locul tatălui ei pentru a-și apăra țara.

Fanii animației originale își amintesc că Li Shang fusese inițial dezamăgit de talentul în luptă a soldaților săi, dar îi forțează cu antrenamentele, scopul lui fiind „să facă bărbați din ei”, acesta fiind și laitmotivul celebrei melodii. De-a lungul animației, Li Shabg se apropie de Ping, alter- ego-ul masculin al lui Mulan, ceea ce unii critici consideră o dovadă a naturii bisexuale a personajului, scrie vice.com.

Pe de altă parte, producătorul Jason Reed spune că oamenii din spatele live-action-ului au considerat că personajul original Li Shan nu e potrivit pentru remake. „Cred că, în timpul mișcării #MeToo, să avem un personaj care e comandantul și - în același timp - iubitul eroinei e inconfortabil”, a spus Reed publicației Collider. Mișcarea #MeToo este despre abuzurile la locul de muncă al femeilor și despre hărțuirea sexuală.

Producătorul Jason Reed a mai spus publicației Collider că „am despărțit personajul Li Shang în două. Unul a devenit comandantul Tung (jucat de Donnie Yen), care va servi ca mentor al lui Mulan și tată surogat. Celălalt este Honghui (jucat de Yoson An), coleg de arme al lui Mulan, egal al ei”.

Li Shang nu este singurul personaj eliminat din live-action-ul Disney. Conform BBC, companionul înțelept al eroinei, dragonul Mushu nu va apărea în remake.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/personaj-cheie-eliminat-din-remake-ul-live-action-mulan-de-frica-miscarii-45463/

Most Read